Goodlives https://www.goodlives.nl/Blog Interior, Styling and DIY Mon, 26 Nov 2018 20:32:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://i0.wp.com/www.goodlives.nl/Blog/wp-content/uploads/2018/01/logoGoodlives3.jpg?fit=32%2C32&ssl=1 Goodlives https://www.goodlives.nl/Blog 32 32 99794601 DIY Adventskalender haken , Kerst 2018 https://www.goodlives.nl/Blog/diy-adventskalender-haken-kerst-2018/ https://www.goodlives.nl/Blog/diy-adventskalender-haken-kerst-2018/#respond Mon, 26 Nov 2018 20:23:45 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2668 Ik probeer ieder jaar iets leuk voor kerst te maken. Inmiddels heb ik al een aardige verzameling met DIY kerst projectjes (zie hier voor mijn andere kerst projecten), en voor 2018 wilde ik natuurlijk ook weer iets leuks maken. Een paar weken geleden zag ik bij Minkesthuis op Instagram dat zij echt een super mooie […]

The post DIY Adventskalender haken , Kerst 2018 appeared first on Goodlives.

]]>
Adventskalender 2018 goodlives
Ik probeer ieder jaar iets leuk voor kerst te maken. Inmiddels heb ik al een aardige verzameling met DIY kerst projectjes (zie hier voor mijn andere kerst projecten), en voor 2018 wilde ik natuurlijk ook weer iets leuks maken. Een paar weken geleden zag ik bij Minkesthuis op Instagram dat zij echt een super mooie adventskalender gehaakt heeft. Vorig jaar had ze ook al zo’n mooie gemaakt. Toen had ik vanwege mijn scriptie echt helemaal geen tijd. Dit jaar heb ik iets meer tijd en besloten om de adventskalender dit jaar wel te maken. Ik heb eens even goed in mijn wol restanten en in de voorraad van mijn webshop Cottonandcandles gekeken wat ik zou kunnen gebruiken om de adventskalender naar mijn zin te maken.

Ik bleek nog heel veel lichtgrijze wol van de Zeeman te hebben liggen. Daar kon ik wel wat mee. Ik wil de adventskalender in mijn keuken hangen, over mijn grote Stendig kalender. De afmetingen moesten dus minimaal 125 cm breed en 85 cm hoog zijn. Zo’n gave tak als Minke gebruikt heeft, kon ik op korte termijn helaas niet vinden, dus ik heb gekozen voor een ronde balk.
Ik heb de volgende materialen gebruikt:

Benodigdheden
– 13 bollen Acryl van de Zeeman, kleur lichtgrijs. (je kunt ook de lichtgrijze 1203 Heerenveen van Scheepjes Colour crafter gebruiken), ik haak wel redelijk los, dus misschien dat de vaste hakers wat minder bollen nodig hebben.
– 3 Bollen donkergrijs 1063 Rotterdam van Scheepjes Colour Crafter, te koop bij mijn webshop Cottonandcandles
– Haaknaald 8 mm, bijvoorbeeld de Clover Amour 8 mm (via Cottonandcandles), en een Haaknaald 4 mm voor de zakjes (Clover amour via Cottonandcandles)
– Houten ronde balk  (Bij mij 135 cm lengte, dus ik moest zagen)
Rondebalk voor adventskalender
– Riem van de Action:
Riem voor ophanglussen adventskalender
– Holnieten om de riempjes vast te maken
– Gaatjestang (bij de Action in een set gekocht)
– Leren labels, (deze kun je zelf maken of bijvoorbeeld bij Minoes64 bestellen.)

Hoek adventskalender

Werkwijze
1. Ik heb de lichtgrijze achtergrond met twee draden tegelijkertijd gehaakt. Hiervoor heb ik 131 lossen gehaakt met haaknaald 8 mm, waarna ik met vasten de hele achtergrond gehaakt heb. Ik kwam er echter al heel snel achter dat ik hiermee de achtergrond iets te breed maakte. Dit heb ik zo gelaten, omdat ik hierdoor de zijkanten om kon slaan, waardoor mijn zijkanten wat strakker zijn geworden. Ook bij de onderkant en bovenkant heb ik hiermee rekening gehouden. In totaal heb ik 121 toeren gehaakt en na de omslagen is mijn kleed bijna 100 cm hoog)

2. De grijze achtergrond wil ik met bandjes aan de houten balk bevestigen, hiervoor heb ik uitsparingen gemaakt in de grijze achtergrond. Eerst heb ik 112 rijen op de 131 lossen gehaakt. In de 113e rij ben ik de gaten gaan maken. Hiervoor heb ik het volgende schema aangehouden (V=vaste, l – losse):
14V – 3l, 3 steken overslaan – 22 V – 3l, 3 steken overslaan– 3l, 3 steken overslaan– 3l, 3 steken overslaan– 3l, 3 steken overslaan – 14V.
Hierna haak je weer 6 rijen en vervolgens haak je weer een rij met gaten zoals hierboven beschreven.
Als laatste haak je nog twee rijen vasten, waarna de grijze achtergrond gehaakt is.

3. De volgende stap is het maken van de zakjes. Hiervoor heb ik de 1063 van Colour crafter gebruikt en een haaknaald van Clover Amour, maat 4. De donkergrijze wol van de Zeeman vond ik net iets te licht, en ik wilde ook geen zwart gebruiken. In totaal heb ik 19 lapjes gehaakt, die allemaal gemaakt zijn door stokjes te haken. Wij beginnen pas na Sinterklaas met de adventskalender en gaan door tot 24 december. Als je eerder wil beginnen, zul je meer lapjes moeten maken. Bij mij is mijn kalender al wel best vol, dus ik zou dan niet te grote vakjes meer bijmaken. Ik heb de volgende lapjes gemaakt:
– 3x 27 lossen opzetten en hierop 17 stokjes haken (Afmeting: 15 x15 cm)
– 4x 27 lossen opzetten en hierop 10 stokjes haken (Afmeting: 9 x 15 cm)
– 3x 27 lossen opzetten en hierop 23 stokjes haken (Afmeting: 21 x 15 cm)
– 3x 37 lossen opzetten en hierop 17 stokjes haken (Afmeting: 21 x 15 cm)
– 3x 52 lossen opzetten en hierop 15 stokjes haken (Afmeting: 21 x 15 cm)
– 2x 52 lossen opzetten en hierop 32 stokjes haken (Afmeting: 28 x 28 cm)
– 1x 82 lossen opzetten en hierop 12 stokjes haken (Afmeting: 21 x 15 cm)
Draadjes wegwerken.

4. Het haakwerk is nu klaar. Leg de grijze lap languit op de grond en sla de zijkanten allebei 8,5 cm naar binnen. Let hierbij op dat je niet voorbij het eerste gat voor de ophangbandjes komt, anders moet je iets minder omslaan van de zijkanten. Ik heb dit eerst vastgezet met stekenmarkeerders, maar dit kan natuurlijk ook gewoon met sluitspelden. Zet de zijkanten met lichtgrijze wol vast op de achtergrond, wel oppassen dat je het niet aan de voorkant ziet. Vervolgens sla je de onderkant om, ongeveer 3 rijen en deze zet je weer vast met lichtgrijze wol. De bovenkant sla je ook om, precies zoveel dat je gaten boven elkaar vallen. Zet de omslag weer vast. Als laatste zet je de gaten precies op elkaar vast met grijze wol, zodat er ene mooi gat ontstaat voor de bandjes.
Zijkant omslag achterkant adventskalender
Zijkant en onderkant achterkant adventskalender
Alle kanten omgeslagen adventskalender
Voorkant adventskalender

5. Draai de lichtgrijze achtergrond met de goede kant naar voren en de gaten voor de lussen aan de bovenkant. Leg hierop de donkergrijze lapjes zoals jij het leuk vind. Als je tevreden bent spelt je de lapjes vast op de grijze achtergrond en ga je met donkergrijze wol de lapjes op de lichtgrijze achtergrond vastmaken. De draadjes heb ik trouwens voor het vastspelden nog wel eerst weggewerkt.
Zakjes uitgelegd op de adventskalender
Zakjes vastgespeld op adventskalender

6. Om het kleed op te hangen, heb ik een ronde stok van de Praxis gebruikt, deze heb ik op maat gezaagd (bij mij ongeveer 135 cm).
Rondebalk voor adventskalender

7. Voor het ophangen van het kleed heb ik een riem bij de Action gekocht, deze heb ik in 5 stukken van 15 cm gesneden (riem en gaatjesgedeelte raak je kwijt). De binnenkant van de riem vind ik er veel meer als leer uitzien, dus die kant laat ik aan de buitenkant zien. Ik heb in alle vijf de stukken aan beide zijden 2 gaatjes gemaakt met een gaatjes tang die ik bij de Action gekocht heb. Het leren bandje haal je door de gaten aan de bovenkant van je achterkant en daarna maak je de bovenkanten op elkaar vast. Dit kan je op twee manieren doen:
– Je naait de twee kanten met stevig garen vast
– Je gebruikt holnieten. Dit heb ik gedaan. Ik heb het deel van de holniet met de langste pin aan de onderkant door de bovenkant gestoken en het deel van de holniet met het kortste pinnetje via de onderkant. Bij mijn tangenset van de Action zaten ook nog twee andere tangen. Eentje met van die witte ringen erom heen. Deze gebruik ik. Hierbij heb ik het gedeelte wat open is aan de onderkant gehouden
Onderkant tang voor de holnieten adventskalender, en het gedeelte waar een dicht kuiltjes was aan de bovenkant.
Tang bovenkant voor holnieten adventskalenderStevig dichtknijpen. Alleen ik vond dat ze nog niet stevig genoeg zaten, dus en dikke balk onder mijn werk om de vloer niet te beschadigen, de tang om de holnieten weer vastknijpen, op het hout zetten en met een hamer nog op het ijzer van de tang getikt.
Met tang holnieten aan riempjes bevestigen adventskalender
Nu zit het wel beter vast. Maar denk dat je er niet keihard aan moet trekken.
Uiteindelijk toen alles vast zat de stok door de riempjes heen geduwd.

8. De leren labels heb ik zelf gemaakt. Ik wilde er eigenlijk meer maken voor mijn webshop, maar ik moet nog goed oefenen. En daar heb ik op dit moment even geen tijd voor. Wat ik gedaan heb is als volgt: Uit een heel stevig stuk leer heb ik vierkante labels gesneden met een messensetje wat ik ooit bij de Lidl of de Action gekocht heb.
Snijsetje om riemen adventskalender te maken
In deze labels heb ik gaatjes met een gaatjestang gemaakt. Dit ging wel een beetje lastig, dus uiteindelijk maar 1 gaatje per label gemaakt.
Met de slagsetjes die ik al eerder gekocht heb, heb ik de nummers in het leer gestanst. Voordat ik ging stansen heb ik het leer even onder de kraan gehouden. Daarna de cijfers erop gemaakt.
Als laatste heb ik, toen het leer weer droog was met camelkleurige schoenpoets de cijfers wat benadrukt. Ik vond het wel lastig hoor om de labels te maken.
Toen ze allemaal droog waren heb ik ze met een paar steekjes met de donkergrijze wol op de zakjes gemaakt.
De leren labels adventskalender
Ingevette labels adventskalender

Met wat jute touw, wat ik om de stok heb geknoopt heb ik de adventskalender aan de haakjes voor mijn Stendig kalender gehangen.
Detail Adventskalender 2018 goodlives

Nu de volgende stap, het vullen van de adventszakjes. Dit wordt onze andere een gehaakte kerststal,  maar hierover ga ik bloggen op mijn Blog Cottonandcandles.nl.

Deze Blogpost bevat links naar mijn webshop Cottonandcandles.com. Met de verkopen in mijn webshop sponsor ik dit interieurblog 

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post DIY Adventskalender haken , Kerst 2018 appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/diy-adventskalender-haken-kerst-2018/feed/ 0 2668
DIY moederdag cadeau 2018 https://www.goodlives.nl/Blog/diy-moederdagcadeau-2018/ https://www.goodlives.nl/Blog/diy-moederdagcadeau-2018/#respond Wed, 02 May 2018 16:57:19 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2633 Een paar weken geleden was ik bij de #letsmeetlunch die georganiseerd werd door Joandi Loes van Hemelryk. We kregen daar een leuke workshop van Sanne (lille.hus op Instagram), waarbij we een pot gingen vullen met plantjes om zo een levend ecosysteem te maken. Toen ik naar huis reed van de ontzettend gezellige lunch, kreeg ik […]

The post DIY moederdag cadeau 2018 appeared first on Goodlives.

]]>
De pot is klaar - DIY Moederdagcadeau 2018
Een paar weken geleden was ik bij de #letsmeetlunch die georganiseerd werd door Joandi Loes van Hemelryk. We kregen daar een leuke workshop van Sanne (lille.hus op Instagram), waarbij we een pot gingen vullen met plantjes om zo een levend ecosysteem te maken. Toen ik naar huis reed van de ontzettend gezellige lunch, kreeg ik meteen het idee om voor mijn moeder en schoonmoeder ook zo’n toffe pot te maken als moederdag cadeau.

Het is echt een hele makkelijke DIY, je moet alleen even een paar dingen verzamelen die je nodig hebt.

De benodigdheden
– Een grote weckpot, het liefst van 5 liter
– Hydrokorrels, genoeg om een laagje op de bodem te kunnen leggen
– Potgrond
– 4 miniplantjes voor binnen, ik kocht ze bij Groenrijk. Er zat een stokje in van Bambino en ze waren 1,49 per stuk.
– Eventueel wat mos of steentjes ter decoratie
Ecosysteem moederdag DIY - de benodigdheden
De plantjes - DIY moederdagcadeau 2018

Vorige week dus meteen maar even twee potten besteld. De potten zijn weckpotten van 5 liter, van het merk Bormioli Rocco Fido en ik bestelde ze hier voor EUR 11,99 per stuk.
De pot voor het Ecosysteem moederdag cadeau

Werkwijze
1. De allereerste stap is om de pot te vullen met een laagje hydrokorrels. In de hydrokorrels blijft water zitten, zodat de aarde niet te nat blijft. Hopelijk blijven de plantjes hierdoor heeeel lang leven.
Hydrakorrels in de potten voor moederdag

2. Hierna vul je de pot met aarde, tot ongeveer een vierde van de pot. De aarde duw je een beetje naar buiten zodat als je van bovenaf in de pot kijkt, er een kuiltje is ontstaan.
De aarde in de pot - DIY moederdag 2018

3. Nu ga je de pot vullen met de plantjes. Het gat van de pot is best wel smal, dus een plantje vasthouden en je hand door het gat laten gaat niet samen. Je zult de plantjes er dan ook voorzichtig in moeten laten vallen. Hierbij bestaat dan ook het risico dat er iets kapot gaat van het plantje. Ik heb er dan ook voor gekozen om het zwakste plantje met de meest breekbare blaadje als eerste in de pot te laten vallen.
Eerste plantje voor de pot - DIY moederdagcadeau 2018
Als het potje in de pot zit, dan duw je het een beetje naar de zijkant en schuift er met je hand wat potgrond tegenaan. Bij het glas zorg je dat er ook voldoende potgrond zit, zodat je de wortels van het plantje niet meer ziet.
Eerste plantje in de pot - DIY moederag cadeau 2018

Zo ga je alle plantjes in de pot laten vallen, een plaatsje geven en de wortels toedekken met potgrond. Tussendoor doe je met een lepel wat extra potgrond in de pot, zodat alle wortels goed bedekt zijn. Het stokje van het plantje moet je trouwens niet in de pot laten zitten. Bij mij groeiden hier al heel snel een soort spinnenweb op, wat zich steeds verder uitbreidde over een van mijn plantjes. Dit plantje heb ik er uiteindelijk uit moeten halen om dat het helemaal ging rotten.
Het potje wordt vol - DIY moederdagcadeau 2018

4. Als je wilt, kun je lege plekjes ook nog wat opvullen met mos of steentjes. Ik heb een heel klein beetje mos uit mijn tuin toegevoegd.

5. Als laatste maak je de pot mooi schoon aan de binnenkant met een stuk keukenrol en giet je er een paar scheuten water in. Niet teveel, anders verdrinken je plantjes en gaan ze rotten.

Ik heb de potten hierna een tweetal nachtjes met de deksel open laten staan, dacht dan kunnen de plantjes wat aan elkaar wennen ;-). Maar de bedoeling is dat je de pot daarna dichtdoet en niet meer openmaakt. De plantjes houden zichzelf als het goed is in stand als eco systeem.
Je krijgt in de eerste instantie best veel vocht op de zijkant van het glas, ik verwacht dat dit uiteindelijk wel weg gaat. Mijn pot van de #letsmeetlunch heb ik weer open moeten maken om het rottende plantje te vervangen en nu nog steeds vocht op de zijkanten. Dat vocht ziet er natuurlijk niet zo leuk uit bij een cadeau, je kunt ervoor kiezen om het bij het geven op moederdag toch maar even schoon te vegen. Maar dan moet het eco systeem wel weer opnieuw beginnen.
De potten staan klaar - DIY moederdag 2018

Ik hoop dat mijn moeder en schoonmoeder blij zullen zijn met hun moederdag cadeau.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post DIY moederdag cadeau 2018 appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/diy-moederdagcadeau-2018/feed/ 0 2633
Pasen: DIY bakje voor paaseitjes met paashaas https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-diy-bakje-voor-paaseitjes/ https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-diy-bakje-voor-paaseitjes/#respond Mon, 02 Apr 2018 11:25:57 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2600 Zijn jullie ook lekker aan het genieten van de tweede paasdag? Toch altijd lekker zo’n extra vrije dag. Deze paasdagen natuurlijk ook weer veel te veel gegeten, waaronder een heleboel lekkere paaseitjes die in dit leuke bakje zitten. Aangezien het inmiddels tweede paasdag is het dus eigenlijk een beetje te laat voor een DIY voor […]

The post Pasen: DIY bakje voor paaseitjes met paashaas appeared first on Goodlives.

]]>
Paasbakje met haasje en eitjes in DIY bakje
Zijn jullie ook lekker aan het genieten van de tweede paasdag? Toch altijd lekker zo’n extra vrije dag. Deze paasdagen natuurlijk ook weer veel te veel gegeten, waaronder een heleboel lekkere paaseitjes die in dit leuke bakje zitten. Aangezien het inmiddels tweede paasdag is het dus eigenlijk een beetje te laat voor een DIY voor pasen, maar ik wilde het toch met jullie delen. Ander moet ik en jaar wachten terwijl alles al klaar is. En je kunt het bakje natuurlijk ook met andere poppetjes, diertjes of beeldjes maken voor andere gelegenheden.

Het koste wat meer tijd om de DIY te maken, niet omdat het maken zelf zoveel tijd kost, maar omdat ik geen stenen paashaas kon vinden. Het idee voor het paasbakje zag ik op Instagram bij Minkesthuis. Ik vond het er meteen ontzettend leuk uitzien, dus op zoek gegaan naar materialen. Hierbij lukte het me echter maar niet om een geschikt paashaasje van steen te vinden.
Uiteindelijk heb ik een kunststof lamp paashaas in onze eigen paasdoos op zolder gevonden die wel geschikt was. Ik heb echter geen idee meer waar ik die gekocht heb. De batterijen er voor de zekerheid maar uitgehaald, want zou toch wel lastig zijn als het lampje ineens aangaat terwijl de paashaas in het bakje gelijmd zit.

Wat heb je nodig
– Een bakje, ik heb een bakje bij de Gamma gevonden gemaakt van bamboo.
– Paashaas, bijvoorbeeld van steen, kunststof of hout.
– Grondverf (universele).
– Matte verf (bijvoorbeeld krijtverf of de Wood & Wall van de Gamma).
– Lijm
Paasbakjes, de benodigdheden voor de DIY goodlives.nl
De kleur die ik gebruikt heb is Gentle Green, dit is een beetje een grijs groene kleur.

Paastafel met chocolade eitjes in DIY bakje, goodlives.nl

De DIY
Je begint als eerste met verven.
Ik ben in de eerste instantie begonnen met de paashaas erin te lijmen, alleen toen de lijm er eenmaal opzat en het haasje erin stond, bedacht ik me ineens dat dit toch wel erg lastig schilderen zou worden.
Paashaas in het bakje gelijmd, DIY goodlives.nl
Dus haasje er weer uit gehaald en snel op een papiertje gezet zodat de haas niet aan mijn krant zou plakken.

Bij deeerste stap zet je dus alles in de grondverf. Ik heb universele grondverf op waterbasis genomen van Histor. Deze kan op kunststof, metaal, hout en steen en is lekker snel droog, al na een half uur.
Haasje en bakje in de grondverf, DIY goodlives.nl

Daarna twee laagjes met de Wood & Wall van de Gamma. Op de verpakking stond dat je pas na 6 uur de tweede laag mag schilderen. Hier heb ik niet op gewacht hoor. Na 4 uur vond ik het droog genoeg en heb ik de tweede laag geschilderd. Het is toch maar een bakje wat niet zo vaak gebruikt zal worden.
Haasje en bakje eerste laag kleur, DIY goodlives.nl
Hierna lijm je de paashaas in de kom, een aantal uren laten drogen en de chocolade eitjes kunnen erin.
Bij het zoeken van de paashaas op mijn zolder vond ik trouwens ook nog kleurrijke paasdeco uit mijn studententijd. Volgens mij meer dan 20 jaar oud. Die heb ik ook maar even mee geschilderd in dezelfde kleur en staat nu dus na 20 jaar weer eens op tafel te shinen, samen met de zwart wit eitjes uit mijn vorige blogpost.

Paastafel 2018 Goodlives

Fijne paasdagen nog, wij eten nog een beetje verder. Lekker asperges vanavond.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Pasen: DIY bakje voor paaseitjes met paashaas appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-diy-bakje-voor-paaseitjes/feed/ 0 2600
Beige kabel plaid breien (DIY) https://www.goodlives.nl/Blog/beige-kabel-plaid-breien-diy/ https://www.goodlives.nl/Blog/beige-kabel-plaid-breien-diy/#respond Fri, 16 Mar 2018 14:15:35 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2546 Met de lente voor de deur komen er weer heerlijke dagen aan om buiten te kunnen zitten. In het begin kan het ’s avonds nog wel een beetje koud zijn, een dekentje is dan geen overbodige luxe. Met dat in gedachten heb ik een heerlijke kabel plaid gemaakt. Heel veel mensen denken dat kabels breien […]

The post Beige kabel plaid breien (DIY) appeared first on Goodlives.

]]>
Beige DIY gebreide kabel plaid op kist
Met de lente voor de deur komen er weer heerlijke dagen aan om buiten te kunnen zitten. In het begin kan het ’s avonds nog wel een beetje koud zijn, een dekentje is dan geen overbodige luxe. Met dat in gedachten heb ik een heerlijke kabel plaid gemaakt.

Heel veel mensen denken dat kabels breien heel erg moeilijk is, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Ik heb al eerder een patroon zoals deze plaid gepost. Het patroon van deze plaid heb ik weer een klein beetje aangepast voor de beige plaid.
Wat ik zelf wel leuk vind is dat in de wol die ik gebruikt heb een beetje donker verwerkt is, waardoor je een beetje tweed effect krijgt.
Beige tweed gebreide kabel plaid Goodlives

Wat heb je nodig:
– Rondbreinaald 15 mm, 150 cm lang
– Dikke kabelnaald
– 7 bollen beige tweed garen, 100 gram 163 meter (Zeeman)
– 5 bollen beige Royal, 100 gram 241 meter (Zeeman)
– 5 bollen cremekleurige Royal, 100 gram 241 meter (Zeeman)
Beige kabeldeken DIY de wol goodlives

Werkwijze:
1. Zet 105 steken op met de drie verschillende draden wol tegelijkertijd, op de rondbreinaald 15 mm.
2. Brei 5 naalden in gerstekorrel steek. Hierbij brei je de eerste naald steeds 1 recht, 1 averecht. Bij de volgende naald brei je boven elke rechte steek een averechte steek en andersom bij elke averechte steek een rechte. Bij de volgende naald weer andersom. Zie de rand op de foto hieronder voor het effect.
Closeup beige DIY kabel plaid met rand
3. Bij naald 5 begint het patroon. Dit patroon gaat als volgt (r = recht, av= averecht):
5 st gerstekorrel, daarna 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r 2av 6r 2av 2r 1av 2r en je eindigt weer met 5 gerstekorrel. Voor de gerstekorrel steken volg je het patroon waarmee je al begonnen was bij de eerste 5 naalden.
4. De volgende naalden brei je steeds de steken zoals je deze tegenkomt. Dus recht boven recht en averecht boven averecht. Behalve de 5 gerstekorrel steken aan het begin en aan het einde van de naald, voor deze steken blijf je de hele tijd het gerstekorrel patroon volgen.
5. Bij de 10e naald ga je de eerste kabel breien. Deze kabels komen bij alle stukken waar je 6 rechte steken hebt. Om de kabel te breien, zet je de eerste 3 steken van de 6 rechte steken op een kabelnaald. Deze naald houd je voor je werk. Je breidt nu eerst de drie volgende 3 rechte steken recht. Daarna brei je de 3 steken die al op de kabelnaad staan ook recht. Je maakt in totaal 6 keer een kabel.
Kabels breien steken op naald voor het werk
Kabel breien, de steken van de kabelnaad af breien
Kabels breien, alle steken van de kabel zijn gebreid
Kabels breien resultaat kabel
6. De volgende naalden brei je de steken weer zoals je ze tegen komt (behalve de gerstekorrel steken), zoals beschreven bij punt 4.
7. Bij elke 10e naald maak je een kabel, dit doe je dus bij naald 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140, 150 en 160.
8. Na 160 brei je nog 4 naalden in het patroon, zoals beschreven bij punt 4.
9. Brei vervolgens nog 4 naalden gerstekorrel.
10. De laatste naald brei je ook nog in gerstekorrel, maar nu kant je meteen af. Bij deze video zie je hoe je dit doet.
Closeup DIY beige kabel plaid goodlives
Beige DIY plaid goodlives op de bank

En als laatste natuurlijk nog de draadjes wegwerken, mijn favoriete bezigheid;-).
Laat die lente maar komen waarbij we heel lang in de tuin kunnen zitten.
Heel benieuwd naar jullie plaids, als je op instagram of facebook je plaid tagt met #goodlivesdiyplaids dan kan ik jullie resultaten zien.
Beige kabelplaid DIY in woonkamer, goodlives

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Beige kabel plaid breien (DIY) appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/beige-kabel-plaid-breien-diy/feed/ 0 2546
Pasen: Paaseieren kleuren in zwart en wit (DIY) https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-paaseieren-kleuren-in-zwart-en-wit-diy/ https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-paaseieren-kleuren-in-zwart-en-wit-diy/#respond Fri, 09 Mar 2018 18:15:20 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2490 Al een paar jaar heb ik in mijn hoofd zitten om zelf leuke paaseieren te maken door ze in zwart wit te kleuren. Hierbij wil ik kunststof paaseieren gebruiken, zodat ik ze ook voor andere jaren kan gebruiken. Op Pinterest zie ik soms ontzettend leuke eieren voorbij komen. Maar meestal had ik er uiteindelijk geen […]

The post Pasen: Paaseieren kleuren in zwart en wit (DIY) appeared first on Goodlives.

]]>
Kleuren paas eieren in zwart wit, pasen 2018 Goodlives

Al een paar jaar heb ik in mijn hoofd zitten om zelf leuke paaseieren te maken door ze in zwart wit te kleuren. Hierbij wil ik kunststof paaseieren gebruiken, zodat ik ze ook voor andere jaren kan gebruiken. Op Pinterest zie ik soms ontzettend leuke eieren voorbij komen. Maar meestal had ik er uiteindelijk geen tijd voor omdat ik net rond de tijd van pasen altijd wel weer iets voor mijn studie moest doen. Maar gelukkig ben ik inmiddels afgestudeerd, dus met pasen over een week of 3 in het vooruitzicht, ben ik eindelijk begonnen met het kleuren van de eitjes.

The eggs finished2 Easter 2018 Goodlives
Ik moet zeggen dat dat kleuren van die paaseieren nog niet meevalt. Ik heb toch best wel wat schilderervaring, maar ik schoot heel snel uit of maakte net niet die mooie rondjes die ik in gedachten had;-).

Wat heb je nodig
1. Witte kunststof eieren. Ik heb ze bij de Action gekocht in een doosje van 8. Ze zitten ook nog leuk in zo’n kartonnen eierdoosje.
2. Een standaard om de eitjes tussen te kunnen klikken. Deze heb ik ook van de Action, maar zag ze ook bij de Hema staan.
3. Watervaste zwarte stiften in een paar verschillende maten. Ik had deze nog in huis liggen, maar zijn volgens mij bij elke kantoorboekhandel wel te koop.
De eieren:
De eitjes van de Action Easter 2018 Goodlives
De standaard:
De schilderstandaard Easter 2018 Goodlives
De stiften:
De pennen om te kleuren, Pasen 2018 Goodlives

Ik heb steeds een eitje in de standaard gezet en ben begonnen met bijvoorbeeld kleine rondjes op het ei te tekenen. Daarna kleur je tussen de rondjes al het witte zwart.
Egg1 easter2018 Goodlives
Of wat grotere rondjes:
Egg2 eieren kleuren in zwart wit voor pasen 2018 Goodlives
Work in progress, tekenen op eieren, Easter 2018 Goodlives

De gestreepte eieren heb ik in mijn hand gehouden en steeds een stukje getekend en daarna weer gedraaid.
Spiraal op ei Pasen 2018 Goodlives
Closeup spiraal pasen 2018 Goodlives

Af en toe moest ik het even wat laten drogen en dan ging ik weer verder met een ander ei.
Unfinished eggs, eieren kleuren in zwart wit, pasen 2018 Goodlives

De plusjes vond ik wel lastig, vooral om het op het einde mooi aan te sluiten. Ik ben begonnen met het ei in de standaard, maar om op de punten van de eieren te tekenen moet je het ei toch weer uit de standaard halen en vasthouden.
Crosses on Egg in zwart wit, pasen 2018 Goodlives.nl

Paaseieren klaar in zwart wit voor pasen 2018 Goodlives
The eggs finished 3 , eieren in zwart wit tekenen voor pasen 2018 Goodlives

Ondanks dat het lastig was om te doen, ben ik wel heel blij met het uiteindelijke resultaat. Ik heb nog veel meer ideetjes om te kleuren en misschien dat ik de eieren nog ga vernissen om ze wat beter te beschermen, maar dat moet ik nog uitproberen. Als ik dat doe, zal ik het resultaat hier nog wel laten zien en vermelden welke vernis ik gebruikt heb. Ik wil namelijk niet dat ze gelig worden, dat zie je toch wel heel vaak met vernis. Dus als iemand goede ervaringen heeft met een vernis soort, dan houd ik me aanbevolen.

The eggs finished1, kleuren van eieren in zwart wit, Goodlives.nl
Finished eggs 4 in zwart wit getekend voor Pasen 2018 Goodlives

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Pasen: Paaseieren kleuren in zwart en wit (DIY) appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/pasen-paaseieren-kleuren-in-zwart-en-wit-diy/feed/ 0 2490
Eindelijk afgestudeerd voor de Master of Science in Controlling https://www.goodlives.nl/Blog/eindelijk-afgestudeerd-voor-de-master-science-controlling/ https://www.goodlives.nl/Blog/eindelijk-afgestudeerd-voor-de-master-science-controlling/#comments Mon, 05 Feb 2018 21:02:53 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2459 Na heel veel jaren studeren ben ik afgelopen vrijdag eindelijk afgestudeerd voor de Master of Science in Controlling op Nyenrode Business universiteit, op het onderwerp “ERP bij MKB – een oplossing om de kwaliteit van informatie te verhogen?” Het schrijven van de scriptie was niet echt mijn ding om het zachtjes uit te drukken, maar […]

The post Eindelijk afgestudeerd voor de Master of Science in Controlling appeared first on Goodlives.

]]>
Claudia afgestudeerd op Nyenrode business universiteit
Na heel veel jaren studeren ben ik afgelopen vrijdag eindelijk afgestudeerd voor de Master of Science in Controlling op Nyenrode Business universiteit, op het onderwerp “ERP bij MKB – een oplossing om de kwaliteit van informatie te verhogen?”
Het schrijven van de scriptie was niet echt mijn ding om het zachtjes uit te drukken, maar het is me uiteindelijk gelukt. En nu dus gewoon klaar, ik kan het bijna nog niet geloven. De studie heeft toch best veel tijd gekost, onder andere door de vele pauzes tussendoor.

De studie

Begin 2012 ben ik begonnen met deze studie, eerst met de Premaster als overgang tussen de Heao en de universiteit en daarna zou de Master volgen. Omdat mijn Heao diploma al meer dan 10 jaar oud was, moest ik ook echt ieder vak van de Premaster doen. De eerste vakken gingen me goed af en ik vond het ook echt leuk om weer naar school te gaan. Echter na 6 maanden kon ik er alweer tijdelijk mee stoppen. Ik was zwanger en mijn zwangerschap verliep niet helemaal hoe het zou moeten (prenatale depressie). Na de bevalling was ik gelukkig al heel snel weer opgeknapt. Helaas kon ik niet meteen weer verder met de studie, omdat ik eerst een aantal vakken gehaald moest hebben voordat ik met de vakken die op dat moment gegeven werden weer verder mocht. In september 2013 mocht ik weer aanschuiven in de collegebanken. Op zich ging het daarna soepeltjes, alleen Financiering was niet echt mijn ding. Financiering I uit de premaster heb ik een paar keer laten gaan en 1 keer niet gehaald. Alleen toen had ik ineens alles gehaald van de opleiding, behalve Financiering I en Financiering II en kon ik een jaar wachten totdat ik weer tentamen voor deze twee vakken kon doen.

Uitgang Nyenrode Business universiteit

Scriptie

Met twee vakken open mocht ik eind 2015 wel een scriptievoorstel indienen. Voor mijn eerste scriptievoorstel wilde ik een Case studie doen (= studie bij een of meerdere bedrijven, de cases), echter dit werd afgekeurd. Een Case studie was toch niet de bedoeling, daar kon je nooit een publicatie waardig stuk mee schrijven. Pardon ik wil gewoon afstuderen, echt niet publiceren. Maar goed, ik had ook geen zin in gezeur, dus ik maakte wel een nieuw voorstel.
Voor het tweede voorstel had ik een onderwerp bedacht over ERP, MKB en softcontrols. Ook niet goed, want softcontrols was onzin en niet geschikt voor Nyenrode. Euh waarom heb ik er dan college over gekregen en is er gewoon een dataset beschikbaar waarin studenten van Nyenrode bedrijven “lastig gevallen” hebben met vragen over softcontrols? Het mocht niet baten, onderwerp afgekeurd.
Hoezo subjectief? Een paar weken geleden zag ik dat er vlak na de afkeuring van mijn onderwerp een andere student gewoon op softcontrols is afgestudeerd. En hoorde ik vlak voor mijn verdediging dat ik bij de laatste lichting zat die met een dataset voor BIV (Design and Functioning of Internal Control Systems) af kon studeren. De rest moet nu een Case studie doen……..
Maar goed mijn derde onderwerp werd gelukkig wel goedgekeurd, alleen toen stonden de twee tentamens voor de deur en toen ik die eindelijk gehaald had was ik wel even klaar met Nyenrode. Na een kleine pauze wel begonnen met de scriptie en wel regelmatig wat literatuurstudie gedaan, maar ik kon mijn draai niet echt vinden bij het schrijven van mijn scriptie.
Pas vanaf september 2016 begon de literatuur in mijn scriptie wat vorm te krijgen en eind december was het literatuur gedeelte eigenlijk zo goed als klaar.

Daarna lekker op vakantie gegaan naar Suriname en toen ik terug kwam ben ik met het dataonderzoek begonnen.
Hier had ik echter super veel moeite mee. De colleges als voorbereiding op de scriptie waren inmiddels best wel lang geleden. Dus uiteindelijk heb ik de volgende boeken aangeschaft (voor degenen die ook tegen dit lastige onderdeel van de scriptie aan zitten te kijken).
1. SPSS survival manual 6th edition – Julie Pallant 2016 – McGraw Hill Education
2. Basishandboek SPSS 23 – Alphons de Vocht 2017 (derde druk) – Bijleveld Press
3. Handleiding SPSS 2e editie – Johan Smits en Ronald Edens 2016 – Pearson Benelux
4. Beschrijvende statistiek – Bregje van Groningen en Connie Boer 2016 (vierde druk) – Boom.

Mijn scriptiebegeleider was helaas niet heel makkelijk bereikbaar, hij beantwoordde af en toe wel een vraag, maar doorlezen van mijn stukken die klaar waren gebeurde niet.
Inmiddels was het februari 2017 en had ik een issue met een van mijn websites. Ik kon kiezen, of de site waar heel veel werk in zat laten gaan en mijn scriptie meteen afmaken, of eerst alle info van de site verhuizen naar een nieuwe site en daarna de scriptie afronden.
Ik koos voor het laatste, januari 2018 leek immers nog ver weg en die website had me ook veel tijd gekost. Dus maanden zitten zwoegen om 2500 artikelen handmatig over te zetten (via Excel was niet mogelijk bij Mijnwebwinkel).
En toen dat klaar was had ik inmiddels behoorlijke rugpijn van het alleen nog maar achter de computer zitten.
En voor ik het wist wat het september 2017 en begon ik hem toch wel behoorlijk te knijpen. De scriptie schoot niet op en als ik nog op tijd af wilde studeren moest ik tocht echt begin december mijn scriptie klaar hebben en ingeleverd hebben bij mijn scriptiebegeleider.

Eind oktober heb ik toch maar onbetaald verlof opgenomen om fulltime met de scriptie aan de gang te kunnen. Dat was mijn enige kans. En dan moesten mijn scriptiebegeleider en Nyenrode ook nog meewerken. Wat een gestress was dat. Op 10 december mijn scriptie ingeleverd bij mijn begeleider, die toen pas voor de eerste keer iets las. Wat overigens niet mijn schuld was, ik heb tussendoor regelmatig wat ingestuurd, maar geen feedback op gekregen.
En Nyenrode zou pas een examinator zoeken op het moment dat zij een door mijn begeleider goedgekeurde scriptie ontvingen.
Uiteindelijk op 17 december de feedback van mijn begeleider ontvangen, nog 1,5 dag wat aangepast en doorgestuurd naar Nyenrode. Waar de scriptie coördinator gelukkig wat extra moeite had gedaan en na mijn belletje op 18 december meteen die dag een examinator had gevonden. Pff wat een gedoe, maar ik was in ieder geval weer een stukje verder.

Eerst maar eens genieten van de vakantie die we aan het begin van het jaar geboekt hadden, met de gedachte dat ik dan allang afgestudeerd zou zijn.
Om heel eerlijk te zijn verwachte ik dat de examinator zoveel opmerkingen zou hebben, dat ik na mijn vakantie echt helemaal geen tijd meer zou hebben om de aanpassingen te verwerken en dat het traject hier zou stoppen. Mijn eerste vakken zouden op 7 februari gaan vervallen en daarna in een domino effect de rest van mijn vakken. Ik had al bedacht dat ik geen vakken overnieuw zou gaan doen, dan had ik gewoon dikke pech en geen diploma.
Maar tot mijn verbazing ontving ik een mail tijdens de vakantie dat mijn scriptie verdedigbaar was, zonder aanpassingen.
Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was. Dat was daarna nog een heerlijke week op vakantie 😉

Verdediging

Eenmaal terug werd ik wel zenuwachtig voor de verdediging. Een aantal keer mijn scriptie doorgelezen, alle commentaren van mijn begeleider nog eens doorgenomen en een extra boekje gelezen over ERP, geschreven door de Examinator (Basisboek ERP – Lineke Sneller 2010, derde druk – Uitgeverij Tutein Nolthenius)
Daarnaast ook een presentatie voorbereid, die bij de eerste oefening zeker 30 minuten duurde. Oeps, ik zou maar 10 minuten krijgen tijdens de verdediging, en ik had ook zo’n idee dat ik daar ook echt aan gehouden zou worden.
Op 2 februari 2018 was het dan eindelijk zo ver, ’s middags was mijn verdediging. Waar ik in de eerste instantie echt super zenuwachtig was viel het die dag eigenlijk wel mee.
Klokslag 15 uur begonnen we, mijn presentatie duurde 12 minuten en daarna heb ik ongeveer 35 minuten vragen beantwoord. Ik vond het reuze meevallen. Ik wist wel dat mijn literatuur best goed was en het data onderzoek iets minder. En dat kwam ook wel een beetje uit het vragen halfuurtje naar voren.
Daarna 5 minuten op de gang gewacht totdat de examinator en mijn begeleider het cijfer bepaald hadden. Een 6,5, waar ik heel blij mee ben.

Genoten van het weekend na mijn afstuderen

En nu is het klaar. Ik denk dat ik echt nooit meer een studie ga oppakken, maar dat hoeft ook niet. Ik heb mijn rugzak met een hele mooie opleiding gevuld, waar ik een hoop van geleerd heb. De scriptie had voor mij niet zo gehoeven, maar helaas hoort dat er bij een Master studie gewoon bij.
Ik wil mijn man Martin en zoontje Lars bedanken voor hun steun al deze jaren, en ook mijn familie, vrienden en collega’s voor hun steun en het feit dat ze al dat gemopper over mijn studie aan hebben moeten horen.
Daarnaast bedank ik mijn werkgever Bailey Lights die mij de mogelijkheid heeft gegeven om deze studie te volgen.

Voor wie het leuk vindt om mijn scriptie te lezen, of om gewoon eens te kijken hoe zo’n wetenschappelijke scriptie eruit ziet, hier kun je mijn scriptie downloaden: Sciptie Claudia Aaldijk- van Dijk.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

In dit Blog staan diverse affiliate links.

The post Eindelijk afgestudeerd voor de Master of Science in Controlling appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/eindelijk-afgestudeerd-voor-de-master-science-controlling/feed/ 3 2459
Verbetering van de DIY Tipi zodat deze niet meer afzakt https://www.goodlives.nl/Blog/verbetering-van-de-tipi-zodat-deze-niet-meer-afzakt/ https://www.goodlives.nl/Blog/verbetering-van-de-tipi-zodat-deze-niet-meer-afzakt/#respond Tue, 02 Jan 2018 17:11:08 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2302 Vorig jaar heb ik een blog geschreven hoe je zelf een leuke DIY tipi kunt maken. Mijn zoontje Lars is super blij met zijn tipi, alleen we werden helemaal gek van het zakken van de stof aan de bovenkant. Als ik de tipi maar even verplaatste, dan zakte alle stof naar beneden. Daar heb ik […]

The post Verbetering van de DIY Tipi zodat deze niet meer afzakt appeared first on Goodlives.

]]>
Lars liggend in de tipi
Vorig jaar heb ik een blog geschreven hoe je zelf een leuke DIY tipi kunt maken. Mijn zoontje Lars is super blij met zijn tipi, alleen we werden helemaal gek van het zakken van de stof aan de bovenkant. Als ik de tipi maar even verplaatste, dan zakte alle stof naar beneden. Daar heb ik uiteindelijk een oplossing voor gevonden, maar tot nu toe nog geen tijd gehad om er iets over te schrijven. Nu lekker vakantie, dus ik dacht laat ik eens een start maken.

Ik heb bij de Gamma een zakje met zeilringen gekocht, als het goed is zijn de ringen 10 mm.
Zeilringen om de stof van de tipi omhoog te houden, Goodlives.nl
In totaal heb je 10 zeilringen nodig, een houtboor van 10 mm om in de stokken te boren en een stuk stevig touw.
De gaten voor de zeilringen heb ik in de stevige bovenrand van de tipi gemaakt. Ik heb eerst geprobeerd om de ring in het dunne gedeelte van de stof te maken, maar hierbij kwam de ring meteen weer los uit de stof. gelukkig was dit aan de binnenkant, dus je ziet het gat niet. Maar geen succes dus. daarna heb ik voor de zekerheid maar even geoefend op een stevig stuk stof, zodat ik in ieder geval de juiste delen van de zeilringen op de goede plek deed.

Met een schaar heb ik aan de binnenkant van de tipi, bovenin de stevige stof van de tunnels 2 gaten gemaakt.
De gaten moeten tegenover elkaar komen te zitten, anders kun je straks niet het touw erdoor heen halen.
Eerst heb ik een gat in de stof geprikt. Daarna heb ik het voorzichtig een klein stukje opengeknipt, zodat het deel van de zeilring er wel inpast.
Eerste deel zeilring door het gat van de tipi duwen, Goodlives.nl

Vervolgens druk je het eerste deel van de zeilring door de stof heen. Dit doe je vanaf de buitenkant van de tunnel naar binnen. Daarna draai je de stof, zodat de zeilring onderop komt te liggen. Leg er een stevige fouten plank onder, zodat je vloer of tafel waarop je werkt niet beschadigd.
DIY Tipi gaten maken voor de zeilringen van de tipi, Goodlives.nl
DIY Tipi achterkant zichtbaar waarbij eerste deel ring door gat, Goodlives.nl
DIY tipi stof weer omdraaien met eerste deel onderop, Goodlives.nl

Aan de binnenkant van de tunnel leg je nu het tweede deel van de zeilring op het eerste deel met de stof ertussen. Onder het eerste deel leg je het rondje van het gereedschap uit het zakje, de zeilring past hier precies in.
Daarna pak je het andere gereedschapsdeeltje en dit houd je precies op de zeilring. Met een hamer sla je nu op de zeilring, zodat de randen van de slagring aan elkaar komen te zitten.
DIY Tipi slagstuk op de zeilring zetten, Goodlives.nl

Dit doe je in elke tunnel 2 keer, zodat je uiteindelijk 10 zeilringen in de tipi hebt vastgemaakt.
DIY Tipi gaten om het doek omhoog te houden van de tipi zijn klaar, Goodlives.nl
In de stokken van de tipi ga je nu gaten maken. Ik heb hiervoor de tipi languit gelegd, en een stokken helemaal in een tunnel gestoken, zodat hij op de goede plek zat. Met en potlood heb ik door de gemaakt gaten heen een stip getekend op de stok. Stok weer eruit gehaald en op alle stokken op precies dezelfde hoogte ook een stip gemaakt.
In alle vijf de stokken heb ik vervolgens met een houtboor van 10 mm precies door het midden een gat geboord.
DIY Tipi gaten in de stokken om het doek omhoog te houden, Goodlives.nl

Leg daarna weer de tipi languit op de grond, steek de stokken nu allemaal in de tunnels met de gaten naar boven.
Haal nu het touw door een zeilring, door het gat in de stok en weer door de tweede zeilring, voor alle tunnels. Het touw knoop je stevig vast (aan de binnenkant).
Bind het lint dat je gemaakt heb aan de buitenkant vast en maak een mooie strik.
De stof zakt nu niet meer naar beneden, waardoor de tipi veel makkelijker te verplaatsen is.

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Verbetering van de DIY Tipi zodat deze niet meer afzakt appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/verbetering-van-de-tipi-zodat-deze-niet-meer-afzakt/feed/ 0 2302
Een overzicht van de kerst DIY projectjes op Goodlives.nl https://www.goodlives.nl/Blog/een-overzicht-van-de-kerst-diy-projectjes-op-goodlives-nl/ https://www.goodlives.nl/Blog/een-overzicht-van-de-kerst-diy-projectjes-op-goodlives-nl/#comments Fri, 29 Dec 2017 14:55:34 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2212 De afgelopen jaren heb ik al een paar blogjes geschreven over de kerst DIY projectjes die ik gemaakt heb. Het leek me wel leuk om in een overzichtje de verschillende projectjes te laten zien met de linkjes erbij. Lekker makkelijk om ze terug te vinden. 2017 In 2017 was het nog erg druk met mijn […]

The post Een overzicht van de kerst DIY projectjes op Goodlives.nl appeared first on Goodlives.

]]>
Kersttafereel met auto met kerstboom op dak

De afgelopen jaren heb ik al een paar blogjes geschreven over de kerst DIY projectjes die ik gemaakt heb. Het leek me wel leuk om in een overzichtje de verschillende projectjes te laten zien met de linkjes erbij. Lekker makkelijk om ze terug te vinden.

2017
In 2017 was het nog erg druk met mijn studie, nog steeds met mijn scriptie bezig, maar toch gelukt om nog een leuke mini kerststal te maken voor de kerst DIY projectjes.
5. DIY mini kerststal, blog vind je hier
DIY Kerststal Goodlives interior 2017

2016
In 2016 heb ik niet echt kerst DIY projectjes gemaakt, maar wel een blogpost geschreven met leuke hoekjes die ik in mijn huis gemaakt heb.
4. Kerst 2016: een paar foto’s, de Blogpost vind je hier
Kerst 2016 met hertjes en hout

2015
In 2015 heb ik een paar blogjes geschreven, waarbij ik ook een ouder projectje laat zien.
3. DIY: autootje met kerstboom op het dak (Actionhack #01), Blog vind je hier
DIY autootje met kerstboom op dak

2. DIY : Alternatieve kerstkrans, Blog vind je hier
Alternatieve kerstkrans DIY

1. Alternatieve kerstboom op doek met echte ballen, Blog vind je hier
Alternatieve kerstboom op doek DIYIG

Ik wens jullie een hele fijne kersttijd en hoop dat ik jullie met mijn kerst DIY projectjes heb kunnen inspireren.
Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Een overzicht van de kerst DIY projectjes op Goodlives.nl appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/een-overzicht-van-de-kerst-diy-projectjes-op-goodlives-nl/feed/ 3 2212
DIY mini kerststal https://www.goodlives.nl/Blog/diy-mini-kerststal/ https://www.goodlives.nl/Blog/diy-mini-kerststal/#respond Sun, 17 Dec 2017 14:06:41 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=2108 Na de afgelopen weken super hard aan mijn scriptie te hebben gewerkt, is deze eindelijk af. Tenminste voor mij dan. Hij ligt nu bij mijn scriptiebegeleider ter review, alleen dit is de eerste keer dat hij überhaupt tijd heeft om naar mijn scriptie te kijken. Ik ben er een beetje gefrustreerd van, de deadline dat […]

The post DIY mini kerststal appeared first on Goodlives.

]]>
DIY kerststal voor Goodlives interior 2017
Na de afgelopen weken super hard aan mijn scriptie te hebben gewerkt, is deze eindelijk af. Tenminste voor mij dan. Hij ligt nu bij mijn scriptiebegeleider ter review, alleen dit is de eerste keer dat hij überhaupt tijd heeft om naar mijn scriptie te kijken. Ik ben er een beetje gefrustreerd van, de deadline dat mijn vakken beginnen te vervallen komt snel dichterbij en de kans wordt met de dag groter dat ik niet meer op tijd aan Nyenrode aan kan leveren om af te studeren. Dat zou erg jammer zijn van alle moeite die ik gedaan heb om het toch nog op tijd af te krijgen. Op dit moment even behoefte aan wat afleiding, dus op zoek gegaan naar een leuke kerst DIY. En dat is een mini kerststal geworden. Ik was al een poosje op zoek naar een leuke kerststal, maar vond ze eigenlijk allemaal veel te kleurrijk of veel te duur.
Vorige week zag ik op Instagram ineens een hele leuke mini kerststal. Na wat zoeken op internet vond ik wel een site waar ze het mini stalletje verkochten, maar helaas alles uitverkocht.
Na verder zoeken heb ik toch leuke poppetjes gevonden, dus ik kan aan de slag. Doe je mee?

Voor de DIY Kerststal heb ik de volgende spulletjes gebruikt:
– Twee grote poppen voor de man en vrouw (9 cm), een kleine voor het engeltje (5 cm), een hele kleine voor de baby (3 cm) en een vleugeltje (5,6 cm breed). Alles van hout gemaakt, los gekocht (Bedijs)
– Witte en donkergrijze verf (Action)
– Een stuk grijs vilt (Zeeman, vier kleuren in een zakje)
– Dun jute touw (ik kocht het bij Sostrene Grene, maar ook bij Bouwmarkt of Albert Heijn te koop)
– Lijm
– Afplaktape en een kwast
– Naald en garen
– Houten kistje (ik kocht er een bij Sostrene Grene)
– Kerstboompje (ongeveer 17 cm)
– Klein hertje
DIY Kereststal benodigdheden

Werkwijze:

Ik heb twee stalletjes tegelijkertijd gemaakt, vond het ook leuk om er eentje voor mijn moeder te maken.

Allereerst heb een stukje afplaktape van ongeveer 15 cm geknipt, waarvan ik aan beide zijden ongeveer een reep van ongeveer 8 – 10 mm heb afgeknipt in de lengte. Dit heb ik op de de grote poppen geplakt onder het hoofd, waarbij de strakke, niet geknipte kant van de tape naar beneden wijst, zodat je een strakke rand krijgt bij het verven.
Diy kerststal - de poppetjes afgeplakt
Het poppetje dat de man moet voorstellen heb ik met de decoverf donkergrijs geverfd en het poppetje dat de vrouw is heb ik wit geschilderd. Beide twee keer geschilderd.
Het vleugeltje heb ik aan beide zijden en de randjes twee maal wit geschilderd.
De poppetjes geverfd - DIY kerststal

Voor de baby heb ik smalle reepjes vilt geknipt van ongeveer 1,7 cm breed. Het lapje van de Zeeman is niet zo groot, dus ik heb twee lapjes geknipt en deze aan elkaar genaaid met kleine steekjes.
Aan de onderkant van de baby heb ik wat lijm gedaan, het vilt erop geplakt en in de lengte om het poppetje heen gewikkeld. Hierna wikkel je de rest van het vilt (zoveel als je mooi vindt) om het lijfje heen. Ik heb een klein stukje afgeknipt en het uiteinde aan de achterkant van het poppetje met lijm vastgezet. Gebruik een knijper om het vast te zetten, zodat het goed kan drogen.
Twee viltstroken aan elkaar naaien - DIY kerststal
Babypoppetje ingerold - DIY kerststal
DIY Kerststal - alles ligt te drogen

Echt zo schattig die baby poppetjes;-)

Voor het engeltje heb ik op het poppetje een streepje lijm gezet aan de achterkant van het poppetje en aan de voorkant op de bovenrand een klein dotje lijm. Hierdoor schiet het jute touw straks niet de hele tijd nar boven.
Op de achterkant heb ik heb ik het uiteinde van het jute touw opgeplakt en daarna ben ik het touw eromheen gaan draaien. Vlak voor de laatste draai nog een klein streepje lijn op de onderrand en daarna het einde vastgeplakt. Bij mij bleef het laatste stukje niet super goed zitten, dus nog een beetje lijm erachter geplakt en het uiteinde weer terug geduwd.
Heel mijn vingers onder de lijm, maar het touw zit.
De engeltjes in wording - DIY kerststal

Om de man, vrouw en de baby vast te maken, heb ik een stuk jute touw geknopt van ongeveer een meter. Dit heb ik op een A4tje gelegd en daarop de poppen met de baby daar weer bovenop. Het touw knoop je aan elkaar vast en het lange stuk draai de daarna een paar keer om het setje. Opnieuw een knoopje maken en de uiteinde afknippen, zodat ze nog een lengte van ongeveer 1,5 – 2 cm hebben.
Poppetjes op het touw leggen - DIY kerststal
DIY kerststal - Knopen van de poppetjes

Als laatste heb ik het vleugeltje op het kleine poppetje geplakt, zodat het er nu als een engeltje uitziet.

Voor de kerststal heb ik een kistje bij Sostrene grene gekocht voor 2,38. Ik wilde eigenlijk een kistje in de vorm van een huisje, maar dat kon ik nergens vinden. ook het kerstboompje komt van Sostrene Grene, maar die heb ik ook wel bij de Action zien liggen.
Het hertje heb ik gevonden bij Albert Heijn, maar volgens mij hebben ze die ook wel bij Intratuin.
DIY Kerststal Goodlives interior 2017

Ik vind het een super leuke mini kerststal geworden met licht kleuren, het past mooi bij een Scandinavische stijl. Ik ben heel benieuwd naar jullie kerststal, ik zou het leuk vinden als je wat in de comments hieronder zet.
Sinds kort heb ik ook een (besloten) Facebook groep aangemaakt, waar je me kunt kletsen over de DIY projectjes van Goodlives en waar ik bestandjes die nodig zijn voor de DIY projectjes kan posten. Kom je ook gezellig mee kletsen?

Fijne kerstdagen alvast
Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post DIY mini kerststal appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/diy-mini-kerststal/feed/ 0 2108
Een vlaggetje met een hartje voor de wereldrecordpoging https://www.goodlives.nl/Blog/een-vlaggetje-met-een-hartje-voor-de-wereldrecordpoging/ https://www.goodlives.nl/Blog/een-vlaggetje-met-een-hartje-voor-de-wereldrecordpoging/#comments Wed, 26 Jul 2017 21:04:27 +0000 https://www.goodlives.nl/Blog/?p=1918 Zoals jullie misschien in mijn vorige Blogpost hebben kunnen lezen, doe ik ook mee met haken voor de wereldrecordpoging van het Nijehuis. In de vorige Blogpost heb ik wat gegevens bij elkaar gezet en wat voorbeelden van leuke vlaggetjes om te maken (met de linkjes waar je het patroon kunt vinden of een foto van […]

The post Een vlaggetje met een hartje voor de wereldrecordpoging appeared first on Goodlives.

]]>
Gehaakt vlaggetje met een hartje erin mee gehaakt goodlives.nl
Zoals jullie misschien in mijn vorige Blogpost hebben kunnen lezen, doe ik ook mee met haken voor de wereldrecordpoging van het Nijehuis. In de vorige Blogpost heb ik wat gegevens bij elkaar gezet en wat voorbeelden van leuke vlaggetjes om te maken (met de linkjes waar je het patroon kunt vinden of een foto van de teltekening). Wat werkt dat vlaggetjes maken verslavend zeg, ben er elke dag mee bezig. Krijg steeds meer ideetjes en steeds op zoek naar leuke patroontjes. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ik leer ook heel veel meer haakdingen. Op de facebookpagina Hakenvoorwereldrecord zag ik super leuke vlaggetjes van Mary Timmer – de Croon met een hartje in de vlag gehaakt. Er stond geen patroon bij, dus ik ben zelf maar wat gaan zoeken op internet en wat aan het proberen geslagen. Het is uiteindelijk gelukt, dus nu het patroon opgeschreven zodat jullie ook dit leuke vlaggetje kunnen gebruiken. Lees verder voor het patroontje

Voor de slinger heb ik een zakje kleine bolletjes katoen bij de Action gekocht voor 1,69 per zakje.
Bolletjes katoen van de Action
Daarnaast sponsor ik met mijn bedrijfje Cottonandcandles deze actie en heb ik hiervoor een aantal bollen katoen gedoneerd van ByClaire, waarmee ik een heleboel vlaggetjes probeer te maken.
Voor de lichte kleur om de rand gebruik ik dan ook de kleur 002 Ivory van ByClaire.
Bolletje katoen van ByClaire
Ik verwacht ongeveer 3-4 bolletjes nodig te hebben, maar weet het nu nog niet zeker.
Ik heb een haaknaald met dikte 3 gebruikt voor het patroontje.

Het patroon
Je begint het patroontje door eerst een hartje te haken in 1 van de kleurtjes katoen van de action (of van je eigen restjes natuurlijk). Dit doe je zo:
Toer 1: Je begint met een Magic Loop (of hier nog een ander voorbeeldfilmpje van de Magic Loop). Is dit lastig voor je, haak dan 4 lossen die je met een halve vaste aan elkaar maakt. Haak nu 2 lossen. Vervolgens haak je in de Loop 3 dubbelstokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbel stokje (dit wordt de onderkant van het hartje), 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbelstokjes. Haak 2 lossen, trek de Magic Loop dicht en haak dan nog een halve vaste in de ring
Hartje haken voor vlaggetje toer 1

Toer 2: Haak 3 lossen, daarna 1 vaste en een half stokje in het eerste dubbelstokje van de vorige toer, daarna 3 halve stokjes in de volgende steek, 2 halve stokjes in de volgende steek, 4 vasten in de 4 volgende steken, 1 losse en 1 stokje in het dubbelstokje van de punt. Bij mij komt dit niet altijd even goed uit, dus dan moet ik even wat improviseren met een steek overslaan of twee vaste in 1 steek bij de 4 hiervoorgaande vasten. Of natuurlijk de toer opnieuw beginnen. Vervolgens ga je verder met 1 losse, weer 4 vasten in de 4 volgende steken, 2 halve stokjes in de volgende steek, 3 halve stokjes in de volgende steek, 1 half stokje en een vaste in de volgende steek (je ben nu in het laatste stokje van de eerste toer bezig), 3 lossen en een halve vaste in de ring.
Hartje haken voor vlaggetjes toer 2

Toer 3: Haak 3 lossen, daarna 1 vaste in de derde losse van de vorige toer, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 9 vasten in de volgende 9 steken. Daarna in het stokje van de punt haak je 1 vaste, 1 losse en weer een vaste. Weer verder met de toer haak je 9 vasten in de volgende 9 steken, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 3 lossen en 1 halve vaste in de ring. Nu afhechten en de draadjes wegwerken.
Hartje haken voor vlaggetjes toer 3

Het hartje is nu klaar, nu gaan we de rand om het hartje haken met de lichte katoen.

(Het patroontje van het hartje komt oorspronkelijk van handwerkles.nl)

Toer 4: Pak in de hoek van het hartje (ongeveer de 6e steek vanaf het midden van het hartje) de witte draad op en haak 6 lossen, daarna een stokje in de zelfde steek haken. Haak 4 lossen en daarna een stokje in de vierde volgende steek. Haak 4 lossen en daarna een stokje in de vierde volgende steek. Haak weer 4 lossen en vervolgens een stokje 1 steek voor het onderste stokje. Haak 3 lossen en een stokje in de steek aan de andere kant van het onderste stokje. Haak 4 lossen en vervolgens 1 stokje in de derde volgende steek. Haak 4 lossen en daarna een stokje in de vierde volgende steek. Haak 4 lossen en in de vierde volgende steek een stokje. Weer 3 lossen en een stokje in dezelfde steek als het vorige dubbelstokje.
3 lossen en een stokje in de derde steek, 3 lossen en een dubbelstokje in het midden van het hartje. Ik heb hierbij de draad niet helemaal door het midden van de ring gehaald, maar door de bovenste steek. Weer 3 lossen, een stokje in de eerste vaste van de vorige toer, 3 lossen en een halve vaste in de vierde lossen van deze toer.
Opzet wit op hartje om vlaggetjes te haken
Wit met hartje vlaggetje haken toer 4

Toer 5: Haak nu een halve vaste in de middelste van de drie lossen die je nu ziet. Haak dit een beetje losjes. Haak daarna 7 lossen en een dubbelstokje in dezelfde steek waarin je de halve vaste gemaakt hebt.
Nu ga je verder met stokjes haken in iedere steek die je tegenkomt, totdat je bij de onderste steek in de punt aangekomen bent. Daar haak je een dubbelstokje, 3 lossen en weer een dubbelstokje. Vervolgens weer verder met de stokjes, totdat je weer bij de volgende hoek aankomt. Haak in de eerste van de drie lossen een stokje, in de volgende een dubbelstokje, 3 lossen en in dezelfde steek weer een dubbelstokje, in de derde losse haak je weer een stokje. Daarna weer verder met de stokjes totdat je weer bij de eerste 7 lossen aangekomen bent. Hier haak je in de vierde losse een halve vaste zodat je toer weer gesloten is.
Vlaggetje met hartje haken toer 5
Hartje in vlaggetje haken toer 5

Toer 6 en 7: Deze gaan precies hetzelfde als toer 5 op een paar dingetjes na. Na de eerste halve vaste haak je nu 6 lossen en daarna een stokje in dezelfde steek. En ik heb nu voor de hoekstokjes geen dubbele stokjes maar enkele stokjes gehaakt.
Hartje in vlaggetje haken toer 6
Hartje in vlaggetje haken toer 7

Toer 8: De hele toer 8 haak je in halve stokjes. Je begint hiervoor met twee lossen, dan in de eerste losse een half stokje, vervolgens in de tweede losse een stokje, 3 lossen en weer een stokje in dezelfde steek. In de derde losse weer een half stokje.
Let hierbij op dat je echt in de steek steekt en niet de naald door het grotere gat haalt. Dit lijkt makkelijker, maar dan is het straks heel lastig om de sierrand mooi over je vlaggetje te maken.
In de overige steken haak je steeds halve stokjes, behalve in de hoeken, daar haak je echter als volgt: haak een half stokje in de eerste losse, een stokje in de tweede losse, vervolgens 3 lossen en weer een stokje in dezelfde steek. Daarna in de derde losse weer een half stokje. Uiteindelijk met een laatste halve vaste maak je de toer weer af.
Hartje in vlaggetje haken toer 8

Nu draadjes afwerken en dan is de basis van het vlaggetje klaar.
Bij mij is het vlaggetje nu ongeveer 18,5 cm., mocht je strakker haken, dan moet je misschien nog een extra toer met halve stokjes doen en als je veel losser haakt, dan een toer stokjes vervangen voor halve stokjes.

Als laatste haken we een randje ter versiering bovenop het vlaggetje, bijvoorbeeld in hetzelfde kleurtje als het hartje. Hiervoor houd je je haakwerk in je hand met de gekleurde draad aan de onderkant. Je steekt nu de haaknaald door je werk op een willekeurige plek. Ik heb gekozen voor de onderkant van het vlaggetje links van het gat, waarbij ik de naald steek tussen de laatste toer stokjes en de toer halve stokjes.
Je haalt nu de gekleurde draad door naar boven zodat je een lusje krijgt.
Versiering op gehaakt vlaggetje deel 1

Daarna steek je een steekje verder de naald weer door je werk en haalt weer een stukje draad op, zodat je een tweede lus op je haaknaald hebt staan.
Versiering op gehaakt vlaggetje deel 2
Deze tweede lus haal je nu door de eerste lus, waardoor je een steek krijgt op je haakwerk, daarna weer een steek verder je haaknaald door je werk, weer de draad ophalen en door de eerste steek op je naald halen.
Versiering op gehaakt vlaggetjes deel 3
Zo ga je je hele vlaggetje rond.
Na aansluiting op de eerste gekleurde steek, heb ik het afgehecht. Daarna het draadje door het werk gestoken en een knoopje met de twee draadjes gemaakt.
Als laatste de draadjes netjes wegwerken en Klaar.
De achterkant ziet er dan zo uit:
Versiering op gehaakt vlaggetje achterkant

En het vlaggetje dat klaar is zo:

Gehaakt vlaggetje met een hartje erin mee gehaakt goodlives.nl

Ik hoop dat jullie het kunnen volgen, dit is de eerste keer dat ik een haakpatroontje uitwerk. Als je vragen, opmerkingen of toevoegingen hebt, stel ze gerust hieronder.
Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

 liefs Claudia
KleinlogoGoodlives

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

The post Een vlaggetje met een hartje voor de wereldrecordpoging appeared first on Goodlives.

]]>
https://www.goodlives.nl/Blog/een-vlaggetje-met-een-hartje-voor-de-wereldrecordpoging/feed/ 1 1918